joi 30 mai 2024

COVID-19. Ce face diferența între asimptomatici și decese?

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un medic din Cluj explică de ce unii oameni sunt asimptomatici la coronavirus, în timp ce pentru alții este fatal. Într-o postare pe Facebook, medic clujean, Dan Gheban, anatomopatolog șef în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, cu activități de instruire practică și cursuri pentru rezidenții de anatomie patologică, oncologie, radioterapie, arată în șase pași care este diferența între un oraganism care nu prezintă simptome la testarea positivă cu COVID-19 și unul pentru care virusul chiez este fatal.

Potrivit acestuia sunt șase scenarii:

  • Cei cu un sistem imunitar puternic, care luptă cu infecția fără ca măcarul omul să știe. Practic, asimptomaticii.
  • Cei care au un sistem imunitar bun, dar nu la fel de rapid. În organismul lor se va produce o infecție, dar va fi ceva de genul unei gripe. Ei sunt cei care au simptome ușoare sau medii și nu ajung la medic.
  • Oamenii cu un sistem imunitar slăbit. Aceștia, din momentul în care virusul a intrat în corp, au nevoie de oxigen și ventilație asistată. Dacă organismul nu va produce anticorpi în acest răsptimp, din păcate nu vor supraviețui.
  • Pacineții cu un sistem imunitar bun, dar care sunt expuși zid e zi virusului. Exact cum sunt medicii care merg să-i trateze pe pacienții cu COVID-19 neavând echipamentul necesar. Din cauza expunerii repetate, organismul lor chiar și foarte puternic nu va avea timp să se refacă și se ajunge la deces.
  • Oamenii cu afecțiuni genetice al căror organism reacționează cu o furtună citokinică. În cazul lor, dacă nu ajung la spital în 24 de ore de la contactarea coronavirusului, este prea târziu.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro