joi 22 februarie 2024

Reduceri de salarii în instituțiile publice

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri seară, că bugetarii trebuie să fie solidari cu mediul privat pentru a traversa criza generată de pandemia de coronavirus (VOVID-19).

Șeful Executivului a precizat însă că cei care conduc instituțiile publice nu vor putea lipsi de la serviciu, deși li se reduce venitul.

„Cu siguranţă că cei care conduc instituţiile publice nu pot să lipsească (de la serviciu – n.r.). Eu nu am lipsit niciun moment din îndeplinirea atribuţiilor pe care le am ca premier şi la fel şi colegii mei din Guvern şi din instituţiile administraţiei publice centrale. Pur şi simplu, va opera această reducere de venit care va fi aplicată şi la ceilalţi angajaţi din instituţiile publice”, a explicat premierul, pentru Antena 1.

Totodată, acesta a menționat că ordonanţa de urgenţă privind şomajul tehnic la nivelul sistemului public nu reprezintă o tăiere a salariilor, iar prevederile acesteia vor fi valabile pe durata stării de urgenţă.

Amintim că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat că “«Şomaj tehnic» în instituţiile publice este o decizie care asigură posibilitatea tuturor angajaţilor de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotaţie, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75% din salariul de bază”.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro