miercuri 28 februarie 2024

OMS, un nou avertisment privind COVID-19

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Potrivit Agenției France-Presse, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat vineri că relaxarea prematură a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19 ar putea declanșa un nou val de îmbolnăviri.

OMS se va consulta cu statele atunci când vor dezvolta strategii de relaxare treptată a restricțiilor. Pentru a realiza acest proces în condiții de siguranță, OMS consideră că trebuie îndeplinite șase condiții: controlul răspândirii coronavirusului; asigurarea furnizării de îngrijiri și asistență medicală; minimizarea riscului de expunere la mediu, cum ar fi adăposturile pe termen lung; la locul de muncă, școli și alte locuri aglomerate; controlul riscului de cazuri provenite din străinătate; responsabilizarea populaţiei.

”Ştiu că unele ţări pregătesc deja tranziţia pentru încetarea restricţiilor de circulaţie. Ca toată lumea, OMS ar dori să vadă că restricţiile încetează. În acelaşi timp, ridicarea prea devreme a restricţiilor ar putea duce la o recrudescenţă mortală” a pandemiei, a declarat directorul organizaţiei cu sediul la Geneva, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Revenirea ar putea fi la fel de fatală ca şi propagarea dacă nu este gestionată corespunzător”, a adăugat el

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro