luni 25 septembrie 2023

Covid-19. Nelu Tătaru: Sunt mai multe tulpini în circulaţie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi că sunt mai multe tulpini ale noului coronavirus în circulaţie.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 460 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Orice virus în evoluţia lui suferă mutaţii, la fel cum suferă şi modificări de patologie. Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil. Sunt mai multe tulpini în circulaţie. Avem mai multe fenotipuri, am avut mai multe clustere în diferite ţări, noi ne adaptăm la evoluţie, la simptomatologie şi tratăm ca atare.”, a arătat Tătaru, într-o declaraţie acordată presei, după o vizită în Gorj.

Amintim de cazul de la Sibiu, unde trei pacienți au fost reconfirmați cu Covid-19.

„Deci nu intră în discuție că testele ar fi fost false. Este cu certitudine o reinfecție cu o altă tulpină, pentru că și de această dată pacientul vine cu manifestări clinice. Nu s-a făcut al doilea test întâmplător. A venit cu febră, a venit cu manifestările care sugerau infecția cu SARS CoV-2 și acesta a fost motivul pentru care a fost internat din nou. Pledez pentru ideea unei tulpini diferite și forma pe care o are pacientul în acest moment este diferită. Nu este critică, așa cum a fost prima dată.”, a explicat medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu.

Virulenţa noului coronavirus nu este la fel ca la începuit, a mai precizat acesta.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva, Tătaru a replicat: „Poate că ziua a fost prea scurtă şi nu am fost peste tot în ţară”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro