duminică 21 aprilie 2024

COVID-19. Numărul persoanelor infectate – 184

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE: Şaisprezece noi cazuri de coronavirus au fost raportate marţi dimineaţă, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 184, 16 persoane fiind vindecate.

 

Din cele 184 de persoane confirmate pozitiv, 16 au fost declarate vindecate și externate – 15 din spitalul din Timișoara și unul de la București. Marți, trei persoane vor fi externate din Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Acestea au avut deja ultimele două teste negative.

Numărul total al cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns, luni, la 168, fiind confirmate 10 noi cazuri de la ultima raportare. 

”Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 168 de cetăţeni care au contactat virusul, 9 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi. De la ultima informare, au fost confirmate 10 cazuri noi, după cum urmează: 4 în Bucureşti, 2 în Ilfov şi câte unul în Constanţa, Teleorman, Neamţ şi Mureş”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 10 persoane au vârsta cuprinsă între 21 de ani şi 63 de ani.

”Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.078 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.845 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 3.708 teste. Dintre acestea, 3.540  au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 7 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa”, au mai transmis autorităţile.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro