COVID-19. Orban: Suntem precauţi în privinţa măsurilor de relaxare

COVID-19. Orban: Suntem precauţi în privinţa măsurilor de relaxare

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că este îngrijorat de evoluția epidemiei de Covid-19. Acesta a anunțat că va convoca, miercuri, miniștrii. Mai mult, prim-ministrul spune că evoluţia din ultimele 10 zile ne facem să fim extrem de precauţi în privinţa măsurilor de relaxare.

Premierul a spus că va avea o întrunire cu toate instituţiile de control pentru a decide un plan de măsuri.

”Miercuri voi convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile statului care au atribuţii de control. De la Ministerul Afacerilor Interne, Poliţie, Jandarmeriei, până la Ministerul Sănătăţii prin direcţiile de sănătate publică, ANPC, ANSVSA. Pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli.”, a afirmat premierul.

Orban a precizat că ”este foarte important să se respecte aceste reguli”. 

”În ceea ce priveşte autorităţile şi instituţiile statului, miercuri voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru că este o mobilizare care este în interesul cetăţeanului şi care nu are alt scop decât a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor”, a mai declarat premierul.

Întrebat despre o nouă etapă de relaxare la 1 iulie, Orban s-a arătat reticent.

“Dacă vom lua noi măsuri de relaxare le vom anunţa public. Evoluţia din ultimele 10 zile ne facem să fim extrem de precauţi în ceea ce priveşte măsurile de relaxare.”, a conchis șeful PNL.

Comentează pe FACEBOOK