COVID-19. Orban vrea producție internă de echipamente

COVID-19. Orban vrea producție internă de echipamente

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, în ședința de guvern, că își propune ca România să ajungă să-şi asigure echipamentele şi materialele necesare în lupta contra COVID-19 din producție proprie.

Mai exact, multe firme s-au reprofilat de la începutul pandemiei și au început să producă măști și combinezoane sau biocid.

„Astăzi am avut la Palatul Cotroceni o întâlnire cu preşedintele României, subiectul principal al discuţiilor a fost susţinerea iniţiativelor de producere a materialelor, echipamentelor, dispozitivelor, substanţelor care sunt necesare în bătălia cu epidemia de coronavirus. (…) Există capabilităţi, există resurse umane, există utilaje pentru a putea să le introducem în fabricaţie în România, astfel încât să ajungem să producem în România cât mai multe din aceste echipamente pentru a nu mai ajunge în situaţia să fim dependenţi, mai ales într-o situaţie cum este situaţia de astăzi din lume, într-o competiţie acerbă pe fiecare producător, să putem să avem capacitatea să ne asigurăm cel puţin necesarul intern din producţie proprie”, a spus Ludovic Orban, luni, în şedinţa de Guvern.

De asemenea, ministrul Economiei, Virgil Popescu ,a precizat că prima linie de producție  de măști de protecție a fost inaugurată în Maramureș, iar aici se fabrică 150.000 de măști pe zi.

În etapa a doua, când vor mai veni și alte mașini necesare producerii de echipamente medicale, în 15 aprilie, se vor produce aici și combinezoane.

O altă fabrică de echipamente de protecție va fi la Galați, a mai menționat ministrul Economiei, precizând că l-a informat și pe președintele Klaus Iohannis cu privire la aceste demersuri.

Amintim că în România sunt  1.952 de cazuri de COVID-19, 53 de pacienți, la ATI, dintre care 33, în stare gravă. 180 de persoane vindecate și 47 de decese. (Detalii AICI)

Comentează pe FACEBOOK