COVID-19. Românii care merg în Ungaria, testați

COVID-19. Românii care merg în Ungaria, testați

Românii care merg în Ungaria vor fi testați obligatoriu la intrarea în țară. Autoritățile de la Budapesta au împărțit țările între categorii:

 * zona verde – fără restricții de intrare,

* zona galbenă – restricții de intrare. Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile ungare, România a fost inclusă pe lista galbenă. Pe lângă România, zona galbenă mai cuprinde în prezent: Bulgaria, Portugalia, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Federația Rusă, Serbia, Japonia, China și SUA.

*zona roșie – nu este permisă intrarea. La acest moment, statele incluse în zona roșie sunt: Albania, Bosnia Herțegovina, Belarus, Kosovo, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Ucraina, dar și restul statelor din Asia, Africa și America Latină care nu sunt enumerate mai sus în zona galbenă.

Cet[‘enii acre vin din state din zona galbenă sunt testați obligatoriu la punctul de trecere a frontierei. Cetățenilor care prezintă simptome nu li se permite intrarea în țară. Cei care nu prezintă simptome intră obligatoriu în carantină, fie instituționalizată, fie la domiciliu.

Sunt exceptate de la măsura carantinei la domiciliu persoanele care prezintă la punctul de trecere a frontierei două teste moleculare cu rezultat negativ. Tsteste trebuiesc efectuate în ultimele 5 zile înainte de intrarea în Ungaria, dar la o diferență de minimum 48 de ore. MAE reiterează că certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Excepție de la carantină/izolare fac și românii care doar tranzitează Ungaria. Aceștia vor fi supuși unei examinări medicale și li se va permite accesul, în măsura în care persoanele nu prezintă simptome. Ei trebuie însă să prezinte un document din care să rezulte scopul deplasării și țara de destinație.

Comentează pe FACEBOOK