Lipsa autostrăzilor în România, subiect de film documentar

Lipsa autostrăzilor în România, subiect de film documentar

Lipsa autostrăzilor în România este subiect de documentar. S-au împlinit 30 de ani și 15 minute” de când politicienii care s-au perindat pe la guvernare nu au reușit să îmbunătățească infrastructura din țara noastră, spune antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, realizatorul filmului.

Am creionat imaginea unei țări aflate pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește kilometrii de autostradă, dar pe primul loc la numărul de morți în accidente rutiere”, spune Mandachi.

În traillerul făcut deja public, acesta apare că intervievează mai mulți politicieni și figuri publice:  Raed Arafat, Adrian Năstase, Petre Roman, Victor Ponta, Dan Barna, Ludovic Orban, Theodor Stolojan sau Tudorel Toader.

15 luni de muncă enormă și neîntreruptă, cu multe sacrificii! (Unii sperau că am uitat de autostrăzi…).Am pus cap la cap frânturi de realități. Am adus date concrete, am înregistrat voci puternice care zugrăvesc masacrul ce se petreze zilnic pe șoselele României. Am expus povestea familiilor a căror unică alinare este să-și plângă morții prin cimitire. (Și în România se moare mult prea mult pe străzi). Am creionat imaginea unei țări aflate pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește kilometrii de autostradă, dar pe primul loc la numărul de morți în accidente rutiere. Le-am adunat pe toate într-un film documentar de lungmetraj ”30 de ani si 15 minute”, realizat din fonduri proprii, fără nicio finanțare din exterior! Suntem mândri de munca noastră și recunoscători tuturor celor care au ales să ne fie alături și să contribuie la radiografierea unei situații care nu mai poate continua! (Da, inclusiv politicienilor care mi-au acordat interviu! Nu toți au avut acest curaj și mulți s-au fofilat).Nu mai putem asista indiferenți, circulând pe marginea gropii!În curând ne vedem în cinematografe. Până atunci, vă prezint teaser-ul documentarului. Moment de reflecție si de luat atitudine. Nu întâmplător am ales ziua simbol de 15, ora 15:15, pentru a împărtăși cu voi bucuria finalizării acestui proiect de suflet la care lucrez pătimaș. Foarte important: avem nevoie să ne susții pe pagina oficială a filmului 30/15#30deanisi15minute #mandachifilms #documentar #șîeu

Publicată de Ștefan Mandachi pe Miercuri, 15 iulie 2020

Comentează pe FACEBOOK