miercuri 28 februarie 2024

COVID-19. Sancțiuni de 21 milioane lei într-o singură zi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În contextul pandemiei de coronavirus, la nivel național, au fost întocmite 315 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Oamenii legii au depistat, în ultimele de 24 de ore, adică de duminică de la ora 13 până luni la ora 13.00, 9.449 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.730.979 de lei.

De asemenea, ar mai fi de precizat că, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.639 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

Totodată, 56 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Nelu Lupu, ofițerul MAI care a mințit autoritățile și a îmbolnăvit zeci de persoane

În acest context amintim și de fostul ofițer al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Nelu Lupu, în vârstă de 60 de ani, care a infectat cu coronavirus zeci de cadre medicale la Spitalul Dimitrie Gerota, după ce a mințit în legătură cu istoricul deplasărilor sale. El a fost externat între timp, dar s-a ales cu dosar penal. 

Situația în România de la începutul pandemiei de coronavirs

Amintim că România a înregistrat 4.057 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19). Dintre acestea, peste 1.200 de cazuri sunt la Suceava, iar alte peste 600 în București și Ilfov. Sunt 157 de decedați raportați până în acest moment.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro