miercuri 28 februarie 2024

COVID-19.Starea de urgență, prelungită cu încă o lună

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că „va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă” în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

 

Primul decret privind instituirea stării de urgență a fost dat în 16 martie

 

Șeful statului a vorbit despre prelungirea cu încă 30 de zile a restricțiilor împuse pe numeroasele infectări cu COVID-19.

În acest sens, şeful statului a spus că textul decretului va fi elaborat în această săptămână, iar săptămâna viitoare va decreta starea de urgenţă pentru încă o lună.

Amintim că Iohannis a avut, luni, la Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi membri ai Guvernului.

Președintele a spus la finalul acesteia că prelungiorea restricțiilor este cea mai bună soluție.

Aceste măsuri se vor suprapune cu sărbătorile Pascale și este important ca românii să fie prudenți și să rămână în case de Paște, pentru ca răspândirea coronaviruslui să fie cât mai limitată.

De asemenea, amintim că și bisericiile vor fi închise în noaptea de Înviere.

 

Situația în România, de la începutul pandemiei de coronavirus

România a înregistrat 4.057 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19). Dintre acestea, peste 1.200 de cazuri sunt la Suceava, iar alte peste 600 în București și Ilfov. Au decedat 157 de persoane infectate cu virusul ucigaș din China.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro