vineri 21 iunie 2024

COVID-19. Un celebru medic italian provoacă polemici

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Noul coronavirus a dispărut din Italia, spune un celebru medic din peninsulă. Doctorul Alberto Zangrillo, directorul spitalului San Raffaele din Milano, spune că a venit timpul să ca italienii să nu mai fie „terorizaţi” inutil de Covid-19.

„În realitate, virusul nu mai există din punct de vedere clinic în Italia.”, a declarat dr. Alberto Zangrillo, cunoscut în Italia drept „medicul lui Berlusconi”, potrivit repubblica.it.

„Prelevările efectuate în cursul ultimelor zece zile au arătat o încărcătură virală absolut infinitezimală în termeni cantitativi, în comparaţie cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două.”, a adăugat el.

 Afirmaţiile sale au provocat imediat reacţii din partea autorităţilor. Şeful Consiliului naţional al sănătăţii, Franco Locatelli, s-a declarat „perplex” de spunele acestuia.

„Ajunge să te uiţi la numărul de noi cazuri pozitive confirmate în fiecare zi pentru a constata persistenţa în Italia a noului coronavirus”, a declarat el.

Italia iese progresiv din izolare de la începutul lui mai. De la începutul epidemiei de Covid-19, Italia a raportat aproape 233.000 de cazuri de îmbolnăvire. Dintre aceste persoane, peste 157.000 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, au decedat peste 33,400 de oameni diagnosticați cu SARS-CoV-2. La ATI se mai află 435 de pacienți.

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro