COVID. Noi reguli de călătorie pentru copii

COVID. Noi reguli de călătorie pentru copii

Copiii care vor merge impreuna cu parintii vaccinati intr-o tara cu incidenta ridicata de COVID-19 vor trebui sa intre in carantina, la intoarcerea in Romania, au anuntat reprezentantii Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Carantina este de 10 zile, chiar dacă părinții lor sunt vaccinați, a precizat Florentina Furtunecu, reprezentant INSP. Mai mult, unul dintre părinți trebuie să stea cu copilul.

“Această întrebare are un răpuns care variază în funcție de situațiile epidemiologice din țările unde călătorec familiile cu copii. În orice caz, dacă o familie călătorește cu un copil într-o țară cu incidență ridicată a COVID-19, la întoarcere în România copilul prezintă riscul de a răspândi boala, el este un vector, de aceea trebuie ținut în carantină timp de 10 zile și unul dintre părinți trebuie să stea cu copilul. Acestea sunt implicațiile de natură populațională ale călătoriei”.

În cazul persoanelor vaccinate, pentru a nu fi obligate să stea în carantină la întoarcerea din țări cu risc ridicat de infecție COVID-19, e obligatoriu să avem două doze aplicate și să treacă 10 zile de la cea de-a dou doză, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Încă nu este clar cazul femeilor însărcinate sau care alăptează. 

Comentează pe FACEBOOK