Aer irespirabil. Bucureștiul, mai toxic decât prevede legea

Platforma pentru măsurarea calităţii aerului din Bucureşti Aerlive.ro a înregistrat, marți seară, un nivel „foarte ridicat” al poluării în Capitală. Cele mai afectate zone au fost Piaţa Sudului, Libertăţii şi Băneasa Nord, relatează Mediafax. De asemenea,  în Centrul Capitalei, adică în zonele Universitate, Moşilor, Timpuri Noi, Camil Ressu nivelul de poluare s-a apropiat de valorile maxime.

Potrivit sursei citate, marți seară, indicele de calitate a aerului a depășit 100 ICA, indicând concentraţii ridicate pentru PM2,5 (praf) şi PM10.

PM sunt materii sub formă de particule, mai precis un amestec între particule solide și picături lichide din aer. Particulele de acest fel pot ajunge în căile respiratorii și apoi în plămâni, provocând probleme de sănătate. Expunerea pe termen lung la aceste particule poate provoca afecțiuni extrem de grave și chiar moartea prematură.

Cel mai recent episod de poluare majoră din București a avut loc în noaptea de Crăciun, atunci când Capitala României a fost cel mai poluat loc din lume. Asta deși pe șosele au circulat mult mai puține mașini decât în mod obișnuit.

Comentează pe FACEBOOK