Nordul Bucureștiului, cel mai poluat loc din lume, de Crăciun

În noaptea de Crăciun, cel mai probabil din cauza arderilor de deșeuri și a încălzirii ineficiente, nordul Bucureștiului a devenit cel mai poluat loc de pe Pămant, dacă este comparat cu media poluării din 2019 din Bangladesh, cea mai poluată țara din lume care a avut în 2019 un Indice de Calitate a Aerului de 165.

Totodată, Otopeniul a atins nivelul de 173.

PM 2.5 a ajuns la 97.2 µg/m3 În Otopeni, scrie Agent Green.

În tot acest timp, “la ministerul mediului se sărbătorește preluarea ștafetei de către un alt ministru iar pe pagina Gărzii Naționale de Mediu este sărbătoare deși suntem în infringement din cauza poluării din București și din alte orașe mari:

Toate website-urile care monitorizeaza calitatea aerului aerlive.ro, airly.org, iqair.com arată depășiri enorme ale poluării care au început în jurul orelor 21.00 în data de 24.12.2020 și au crescut în următoarele ore din noapte”, scrie sursa citată.

Sâmbătă, indicele de calitate a aerului a fost la 100 în 10 zone. Cele mai grav afectate zone au fost Piaţa Sudului şi Libertăţii unde particulele în suspensie au fost de peste 115 micrograme pe metru cub, conform site-ului Aer Live.

In Europa, conform Directivei Air Quality valoarea maxima pentru PM 2.5 ar trebui sa fie 25µg/m3 comparat cu nivelul de 100 µg/m3 atins aseara deci poluare de 400%. Comisia Europeană de deschis procedura de sancţionare a României din cauza poluării masive.

Comentează pe FACEBOOK