COVID-ul l-a smintit. Un preot a asediat o mănăstire cu luptători cazaci

COVID-ul l-a smintit. Un preot a asediat o mănăstire cu luptători cazaci

Un  preot din Rusia căruia i s-a interzis să predice datorită părerilor sale privind coronavirusul a asediat o mănăstire de măicuțe, transmite The Moscow Times.

Părintele Serghei, un lider spiritual ultraconservator al mănăstirii de maici Sredneuralsk din centrul Rusiei, a fost interzis din cauza nerespectării măsurilor de siguranță impuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

De supărare, părintele a gonit-o pe maica stareță a mănăstirii Sredneuralsk și a stabilit un perimetru de luptători cazaci pentru a apăra zona.

„Părintele Serghei a înlăturat-o la propriu pe maica stareță din conducere”, a anunțat dioceza din Yekaterinburg.

Acesta refuză să permită accesul jurnaliștilor precum și a preotului trimis de biserica locală pentru a o înlocui pe maica stareță Varvara care a condus mănăstirea de la fondarea acesteia în 2005.

„Nu plec nicăieri…o să trebuiască să mă alunge cu poliția și Garda Națională”, a declarat părintele Serghei miercuri.

Dioceza a anunțat că maica stareță Varvara a părăsit mănăstirea alături de alte măicute în mod voluntar pentru „a evita luptele interne inutile, la care părintele Serghei e predispus, și să-i dăm ocazia să își vină în minți”, scrie Interfax, potrivit Hotnews.

Părintele Serghei este cunoscut ca fiind duhovnicul mai multor persoane publice din Rusia, acesta acuzându-l pe actualul lider al Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, de trădarea credinței.

Comentează pe FACEBOOK