miercuri 7 iunie 2023

Cozmanciuc, încă un penal ținut în brațe de liberali

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

PNL-ul începe tot mai tare să semene cu PSD-ul lui Dragnea. Lideri importanți ai organizațiilor județene sunt trimiși la instanță pentru fapte grave de corupție, însă aceștia nu doar că sunt păstrați in partid, dar sunt și puși la loc de cinste.

Ieri, deputatul Corneliu Cozmanciuc, președintele organizației PNL Neamț a fost trimis în judecată. Acesta ar fi pretins jumătate de milion de lei unui om de afaceri,  denunțător în cauză,  pentru a influență numirea unui om al acestuia la conducerea Apelor Române.  Adică acea companie în care scandalurile cu numirile se țin lanț. Acolo unde o tentativa de numire a unei foste ospătărițe pe o funcție de conducere,  a scandalizat o țară întreagă acum o lună de zile.

Mita de care vorbim a fost cerută la sfârșitul anului 2019. Cozmanciuc ar fi spus că va influența decizia ministrului Mediului de la acea vreme, Costel Alexe, în așa fel încât omul denunțătorului să ajungă șef la Apele Române.  Promisiunea nu s-a mai materializat și probabil de aici și scandalul. Ironia sorții,  cel pe lângă care urma să se intervină este astăzi tot un penal liberal și el șef de organizație județeană,  Costel Alexe zis „Tablă”. Acesta din urmă a fost și el inculpat de cei de la DNA pentru luare de mită.

Revenind la Cozmanciuc,  cel care conduce în prezent filiala Neamț a PNL, acesta s-a arătat surprins de trimiterea sa în judecată.  La fel ca toți penalii din politică,  acesta a dat de înțeles reporterilor care i-au cerut un punct de vedere că este victima unui dosar politic. La fel ca penalul său coleg de la Iași,  Cozmanciuc nu a luat în calcul ideea de a face un pas în spate până la rezolvarea problemelor sale penale. Modelul Orban, Blaga și a altor liberali care s-au retras atunci când au existat suspiciuni de corupție nu pare să fie pe gustul noii generații de urmași ai lui Brătianu. O explicație pentru acest lucru poate fi omul care se află în spatele celor doi. Atât Alexe cât și Cozmanciuc sunt creațiile lui Relu Fenechiu, el însuși un ilustru penal liberal. Spre deosebire de „puii” pe care i-a plasat la vârful PNL, Fenechiu deține deja patalamaua de penal, el făcând chiar și câțiva ani de pușcărie în celebrul dosar „Transformatorul”.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro