‘Crapă rețeaua!’ Bucureștenii, tot fără apă caldă și căldură

Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii.  În acest context, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că se poate produce căldură la parametri normali, dar există riscul să crape rețeaua.

”În acest moment există clar două avarii minore pe rețeaua secundară care vor fi remediate până în cursul după-amiezii, însă există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri”, a spus primarul Capitalei.

”A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative. Fie se merge pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua cu riscul ca ea să crape. Decizia a fost să meargă pe prima variantă. Se poate produce mai mult, dar ne este frică acum când este frig afară să nu crape rețeaua și atunci să fie nevoie să lăsăm o zi și jumătate-două multe blocuri fără căldură”, a mai declarat Nicușor Dan.

De asemenea, primarul a anunţat organizarea unei licitaţii pentru înlocuirea a 260 de kilometri de reţea de termoficare, din care 60 de kilometri cu fonduri proprii – circa 90 de milioane de euro, iar restul din fonduri europene – 300 de milioane de euro.

Comentează pe FACEBOOK