Cristi Barbu: Industria românească trebuie restartată

Cristi Barbu: Industria românească trebuie restartată

Secretarul general adjunct al Guvernului Cristi Barbu se arată încrezător că România va trece cu bine peste epidemia de COVID-19. Barbu afirmă, într-o postare pe Facebook, că, deși criza din sănătate și cea economică sunt departe de fi rezolvate, Guvernul ia zilnic măsuri de sprijinire a operatorilor economici și de protecție a sănătății cetățenilor.

Industria, agricultura, sănătatea și educația se află în preocupările imediate ale Guvernului, spune el.

Acesta amintește și de planul Executivului de a dota toți elevii cu tablete, pentru ca învățământul online să fie la îndemâna tuturot, mai ales că se anunță un al doilea val de infectări cu SARS-CoV 2 în toamnă.

Suntem conștienți că nu toți părinții au posibilități să le ofere copiilor tablete sau acces la internet și, cu atât mai mult, este nevoie de un program de achiziționare de tablete, care să fie conectate la Internet și care să permită fiecărui elev posibilitatea de a accesa cursurile online.

Premierul, inclusiv la solicitarea președintelui, caută împreună cu Ministerul Educației soluții pentru a demara procedura și pentru a găsi resursele financiare pentru achiziționarea tabletelor”, transmite secretarul general adjunct al Guvernului.

Cristi Barbu amintește și despre măsurile economice adoptate până acum de Guvernul Orban șireiterează anunțul premierului de a se pune accent pe dezvoltarea și promovarea producătorilor români.

“Prioritățile Guvernului se îndreaptă spre reconstrucția economică a țării, se caută soluții de pentru creșterea volumului de investiții, pentru susținerea operatorilor economici, pentru reducerea șomajului ca urmare a suspendării sau încheierii contractelor de muncă din cauza stării de urgență. (…) Industria românească trebuie restartată, trebuie să producem în România și să exportăm produs finit, să aducem plus valoare produselor ”Made in Romania”.”, adaugă acesta.

Totodată, Barbu face apel la populație să fie responsabilă și după data de 15 mai, când încetează starea de urgență.

“Cu toții simțim acut, în ultimele zile nerăbdarea de a ieși din starea de urgență, de a putea circula liber, de a putea socializa cu rudele, cu prietenii. (…) Nu ne permitem, încă, să renunțăm la protecție. Chiar dacă cifrele celor aflați în carantină sau izolare scad pe zi ce trece, să nu uităm nicio clipă că numărul confirmaților, numărul deceselor cresc pe zi ce trece. Ne bucură creșterea numărului celor care sunt vindecați. Dar, în continuare trebuie să fim extrem de vigilenți, să nu facem nici un rabat de la nicio măsură de prevenire”, scrie oficialul rom\n.

În încheiere acesta amintește că viața post-COVID-19 nu va mai fi la fel cum o știam și că trebuie ca populația să se adapteze măsurilor luate de Guvern.

“Chiar dacă ar putea părea chinuitor să purtăm tot timpul mască, mănuși, să stăm la distanță trebuie să facem toate aceste lucruri pentru siguranța noastră. Va fi un mod de viață. Noua noastră viață. Știu că suntem un popor de oameni responsabili. Știu că vom trece cu bine acest test al maturității, al unității, al responsabilității”, conchide Cristi Barbu.

 

Comentează pe FACEBOOK