‘Hipoxia veselă’ – Simptomul de Covid-19 care șochează medicii

‘Hipoxia veselă’ – Simptomul de Covid-19 care șochează medicii

Medici din toată lumea susțin că un nou simptom al COVID-19 îi șochează. Unii l-au denumit ‘Hopozia veselă’. Este vorba despre faptul că pacienții care ar trebui să fie în comă stau de vorbă cu asistentele sau pe rețelele de socializare, aproape fără să se plângă că au dificultăți de respirație.

Termenul medical corect este, însă, ”hipoxie nemanifestă”, transmite CNN. Ea are loc atunci când oamenii nu sunt conștienți că sunt privați de oxigen.

”Radiografiile arătau îngrozitor, nivelul de oxigen era înfiorător, dar ei erau perfect conștienți, stăteau pe telefoane și spuneau că s-au simțit cumva rău în ultimele zile. Și au observat doar recent că respiră greu sau așa ceva. Asta este deosebit de fascinant în privința bolii, dar și înfiorător”,  spune doctorul american Richard Levitan.

Potrivit acestuia, pacienții manifestă unele simptome de COVID-19 cu câteva zile înainte să ajungă la spital. Practic, semnalează unele probleme, dar nu grave și merg la medic. Aici li se spune că sunt în stare foarte gravă, dar nu și-au dat seama.

Înfiorător pentru că, până când oamenii își dau seama că au probleme în a reuși să respire adânc și merg la medic, ei deja sunt periculos de bolnavi, potrivit specialiștilor.

 

Comentează pe FACEBOOK