sâmbătă 22 iunie 2024

Cristian Diaconescu vrea alianță PMP-AUR

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mutare surprinzătoare a lui Cristian Diaconescu, încă președintele PMP. Acestax l-a invitat, joi seară, pe liderul AUR, George Simion, la o şedinţă cu liderii de filiale, iar acesta le-a propus o fuziune sau o alianţă cu AUR. Liderul AUR le-a promis celor de la PMP că o să-i ajute să facă un grup parlamentar.

Oferta lui Diaconescu către liderii de filiale are loc în contextul în care 41 de filiale din 49 au votat deja să convoace sâmbătă un Congres, în care Cristian Diaconescu ar urma să fie schimbat din funcție cu Eugen Tomac.

Potrivit unor surse participante la întâlnire, citate de G4Media, ar fi vorba de 14 parlamentari de la AUR care ar urma să fie transferaţi la PMP în acest sens.

”Noi va trebui să materializăm ceea ce i-am propus domnului preşedinte încă din ianuarie, adică un pol conservator, cu reprezentare parlamentară pentru ambele partide (…) Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianţă, fie într-o viitoare fuziune”, a declarat George Simion în cadrul şedinţei.

Diaconescu a spus că exclude fuziune, nu însă și cooperarea.

”Şi eu exclud fuziune, sub preşedinţia mea cât va fi, acest partid nu va dispărea. În ce priveşte cooperările într-o formă sau alta, aici decizia este în mâna dumneavoastră. Eu am un vot, datoria mea de preşedinte este să aduc variante pe masă (…) Am două lucruri să vă spun, AUR negociază numai cu mine şi cu o echipă pe care eu aş desemna-o. Evident într-o echipă, noi ne consultăm. Dacă cineva vrea să testeze altă variantă, vă spun că nu va funcţiona”, a declarat, la rândul său, Cristian Diaconescu.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro