luni 26 februarie 2024

Min. Agriculturii, atac la PNL: Părerologii îşi dau cu părerea

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Agriculturii nu renunţă la plafonarea preţurilor la alimente. Adrian Chesnoiu a lansat și un atac la liberali: „Unele preţuri sunt şi cu 60% mai mari la raft faţă de poarta fermei/ Toţi părerologii nu m-au întrebat ce scenarii de intervenţie avem la minister”, a spus acesta, la emisiunea Talk News, difuzată de Profit News TV.

El susţine că preţurile sunt umflate de cei care intervin pe lanţ după producător. 

„Plafonarea preţului alimentelor nu se face la producător. Producătorii au menţinut stabil preţul alimentelor. (…) Eu am o analiză la Ministerul Agriculturii care îmi arată că între preţul cu care pleacă de la poarta fermei un produs şi preţul de la raft există diferenţe între 30 şi 60%. La o pâine care pleacă cu 1,1 – 1,3 lei de la fabrică şi ajunge la 2,1 – 2,2 lei pe raft, e mult sau e puţin?”, a afirmat ministrul Agriculturii. 

Adrian Chesnoiu le-a dat replica şi liberalilor care critică măsura şi o numesc comunistă. 

„Aici e vorba de o gândire strategică. Dacă nu înţelegi conceptul, nu ai cum să vorbeşti despre el. Spre exemplu, dintre toţi părerologii care îşi dau cu părerea cum e cu plafonarea preţului alimentelor, nu m-a sunat nimeni să mă întrebe care este analiza Ministerului Agriculturii şi cum ar trebui făcută această plafonare.”, a răspuns ministrul.  

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro