duminică 14 august 2022
spot_img

Criză în Coaliție. Cîțu, convocat la Cotroceni

Must read

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu se întâlnesc luni, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta pe tema crizei guvernamentale. Întâlnirea are loc în contextul în care Birourile Permanente ale celor două Camere se reunesc astăzi pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia, după ce la precedentele două şedinţe nu a existat cvorum. 

Moțiunea “Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi” a fost depusă, vineri seara, de USR PLUS. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat duminică faptul că parlamentarii PSD vor vota moțiunea USR AUR ”dacă moțiunea ajunge în plen” și a dat asigurări că PSD-iștii vor participa la ședința birourilor permanente reunite ale parlamentului de luni. Dacă moțiunea USR PLUS – AUR nu ajunge în plen, Ciolacu a anunțat că ”suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR pentru o moțiune”.

Oamenii lui Florin Cîțu din PNL vor să amâne moțiunea USR-PLUS și AUR pentru două săptămâni. Ei au cerut Birourilor Permanente ala Parlamentului să acorde termen pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea USR-PLUS și AUR. O adresă în acest sens a fost depusă oficial la parlament de liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, un susținător al premierului în cursa internă din PNL.

 

 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro