duminică 14 august 2022
spot_img

Cum afli dacă îți sunt ascultate discuțiile de pe telefon

Must read

spot_img

Un expert în tehnologie ne învață cum putem afla dacă laptopul, telefonul sau aplicaţiile de social media sunt monitorizate, anunță Mediafax.

Morten Rand Hendriksen, un canadian expert în tehnologie a decis să conceapă un test foarte simplu pe care l-a împărtăşit urmăritorilor săi de pe TikTok.

Conform expertului trebuie să porți o discuţie cu un prieten, iar apoi să vezi dacă reţelele sociale încep să recomande reclame despre acel subiect discutat, potrivit Mirror.

El a spus pe TikTok:

„Nu ascultă, dar ştiu că nu mă credeţi când spun asta, aşa că iată un experiment pe care îl puteţi face singuri. Aveţi nevoie de un prieten pentru asta şi de multă răbdare.

Aşadar, nu interacţionaţi cu produsul, vorbiţi doar despre el şi doar atunci când sunteţi împreună, şi ţineţi-vă telefoanele la îndemână când faceţi asta. Mai mult ca sigur, ceea ce veţi descoperi este că, atâta timp cât doar vorbiţi despre el, produsul nu apare în reclame”.

El a continuat: „Veţi descoperi rapid că discuţiile voastre sunt ignorate, dar în momentul în care faceţi orice fel de căutare pe un dispozitiv, totul este preluat imediat”.

Deși Facebook neagă acest lucru, aceasta informașie circulă de ceva timp.

Un purtător de cuvânt declarase: „Facebook nu foloseşte microfonul telefonului tău pentru a te informa cu reclame sau pentru a schimba ceea ce vezi în News Feed”.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro