duminică 14 august 2022
spot_img

Trollii anonimi de pe rețelele sociale, luați în vizor

Must read

spot_img

Premierul australian Scott Morrison a anunţat că se vor introduce noi competențe judecătoreşti pentru a forţa mass-media să demaşte trollii anonimi din mediul virtual, informează dpa.

Reformele vor face ca mass-media sociale să poată fi trase la răspundere pentru conţinutul defăimător postat pe platformele lor, a precizat premierul într-un comunicat.

“Mass-media sociale pot fi de asemenea o reşedinţă al laşilor, unde anonimi pot agresa, hărţui şi ruina vieţi fără nicio consecinţă. Nu le putem permite platformelor sociale să nu poarte nicio răspundere pentru conţinutul de pe platformele lor. Ei nu pot să aprobe aceasta, să difuzeze aceasta şi să degreveze de orice răspundere. Acest lucru trebuie să înceteze.

Trolli anonimi sunt notificaţi: veţi fi demascaţi şi traşi la răspundere pentru ce aţi spus. Marile companii de tehnologii sunt notificate: înlăturaţi scutul anonimatului sau veţi fi traşi la răspundere pentru ceea ce publicaţi”, a atenţionat premierul

″Într-o societate liberă cu libertate de expresie, nu poţi să fii un laş şi să ataci oameni şi să te aştepţi să nu fii tras la răspundere pentru aceasta”.

Va fi introdusă o procedură de reclamaţii, iar cei care au fost defăimaţi, hărţuiţi sau atacaţi în mass-media sociale vor putea cere platformei să înlăture conţinutul. Dacă acesta nu se va întâmpla, un proces la tribunal va obliga platforma să identifice persoana responsabilă.

Proiectul de lege urmează să fie pus în dezbatere publică înainte de a intra în vigoare.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro