duminică 14 iulie 2024

Cum au scăpat Chirica și Nichita de acuzații în dosarul Skoda

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, și fostul primar Gheorghe Nichita au scăpat „basma curată” în dosarul Skoda, în care erau judecați pentru abuz în serviciu. Magistrații Judecătoriei Bârlad au decis luni închiderea procesului pentru că s-au prescris faptele. 

Dosarul fusese trimis în instanţă de procurori în ianuarie 2021, pentru infracţiuni care ar fi fost comise în anul 2013.

Hotărârea instanței – care invocă prescripția răspunderii penale, conform deciziei Curții Constituționale – nu este definitivă.
În acest dosar, alături de Mihai Chirica au fost judecați fostul primar Gheorghe Nichita, fostul directorul tehnic al Primăriei Iași, Dumitru Tomorug, fosta şefă a serviciului juridic din Palatul Roznovanu, Doina Florescu, acum consilier personal al primarului, şi Costică Chişcă, fost şef al serviciului administrativ al primăriei, scrie Hotnews.

 

Potrivit procurorilor, în anul 2013, cele cinci persoane vizate în acest dosar au inițiat o procedură de achiziţie „nelegală”, procedură în baza căreia, la data de 16.05.2013, municipiul Iaşi a încheiat patru contracte de leasing operaţional, în calitate de utilizator, având ca obiect trei autoturisme Skoda Octavia şi unul Skoda Superb, cu toate că, la acel moment, le era interzisă autorităţilor şi instituţiilor publice preluarea în leasing de autoturisme. Durata contractului a fost de patru ani. Prin respectiva achiziție, procurorii afirmă că s-a cauzat atât o pagubă bugetului local al Municipiului Iași, în cuantum de 503.482,17 lei, cât și o vătămare a intereselor legitime ale unității administrative – teritoriale Municipiul Iași.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro