Cum „au uitat” liderii AUR sa declare 1,4 milioane de lei

În campania electorală și în zilele imediat următoare, AUR a susținut că a avut cheltuieli electorale foarte mici, de doar 85.000 de lei. Când a fost însă vorba de decontare din partea statului, liderii AUR s-au răzgândit asupra sumei, afirmând că au cheltuit de fapt 1,52 milioane de lei.

Practic, reprezentantii AUR au „uitat” initial sa declare aproximativ 1,4 milioane de lei.

“S-au găsit bani la AUR

Ieri scriam că AUR a declarat 85.100 de lei în campanie, dar în momentul publicării raportului de venituri și cheltuieli a apărut sumă de 1.4 milioane de lei venituri. Ambele cifre apar în documente oficiale, publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente.

Și ambele sunt corecte: adică AUR a declarat în campanie 85.100 de lei, dar a și cerut la rambursare 1.5 milioane de lei, conform AEP.

Cred că e o premieră în istoria finantării campaniilor electorale. Să vedem ce va arăta raportul de control al AEP. Bănuiesc că amendă și confiscare“, a scris, pe Facebook, Septimius Pârvu, expert în alegeri la Expert Forum, care a monitorizat sumele cheltuite în această campanie. 

NewsWeek amintește că AUR a scris pe Facebook, la mijlocul lunii ianuarie, că nu va încasa subvenția de la buget pentru partidele parlamentare și că va iniția o lege „prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”. Datele de pe site-ul AEP au arătat contrariul: banii au ajuns în contul AUR. Mai exact, potriivt datelor AEP, circa 1,5 milioane de lei, doar pentru ianuarie. 

 

Comentează pe FACEBOOK