Cîțu, către bugetari: Suntem în criză, nu creștem salariile

Premierul Florin Cîțu le-a transmis, miercuri, un mesaj bugetarilor care vor să le fie mărite salariile și amenință cu greva. Șeful Executivului a explicat public că ‘suntem în criză’ și că fără o creștere economică sustenabilă ‘nu avem cum să susținem acest nivel al salarizării’.

“Sunt sigur că miniștrii care coordonează acele sectoare din economie au avut discuții cu liderii de sindicat. Eu am vorbit și cu cei care plătesc taxe, cei din sectorul privat. Și de acolo sunt multe cereri. România trece printr-o situație dificilă, printr-o perioadă de criză economică. Totuși, în 2020, în cea mai mare criză economică din ultimii 100 de ani, eu am fost cel care a spus că nu e momentul să facem o reformă în administrație, să înghețăm salariile, să facem aceste lucruri în 2020. Am avut o creștere a salariilor medii în sectorul public, în 2020, de 8%, când în restul Europei media a fost de 3%. 

Anul acesta trebuie să alocăm resurse către investiții, pentru a genera creștere economică. Numai cu creștere economică sustenabilă – ăsta e semnalul pentru toți angajații din sectorul public – putem să susținem nivelul actual de salarizare. Fără o creștere economică sustenabilă, fără investiții, nu avem cum să susținem acest nivel al salarizării. Dar mereu sunt dispus să discut cu toată lumea, cu cifrele, pe masă, să vedem care sunt soluțiile. Toți trebuie să tragem în aceeași direcție să avem o economie performantă, care să poată susține și salariile și pensiile la nivelul actual”, a declarat premierul Florin Cîțu.

 

Comentează pe FACEBOOK