duminică 19 mai 2024

Cum explică Negoiță achiziția a 80.000 de plante exotice

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Robert Negoiță, primarul sectorului 3 din Capitală, vine cu o explicație aberantă pentru achiziția a 80.000 de plante exotice: banani japonezi, rodii sau mandarini au costat peste 300.000 de euro.  „Majoritatea sunt specii care mor în România”, avertizează o specialistă consultată de către Buletin de București.

 

Negoiță s-a plimbat și a cumpărat plante exotice din banii cetățenilor 

 

În septembrie și octombrie 2023, Algorithm Construcții, firmă controlată de primarul Sectorului 3 Robert Negoiță, a cumpărat mai multe plante exotice de la companii din Turcia și Grecia, arată o investigație a sursei citate. În total, cetățenii sectorului 3 au achitat aproape 300 de mii de euro pentru portocali, mandarini, banani japonezi, palmieri, hortensii și alte tipuri de plante exotice. Buletin de București publică facturi ale acestor achiziții.

Achizițiile au fost făcute în urma unui „turneu” internațional, în urma căruia Robert Negoiță a vizitat cinci orașe, de la Istanbul la Atena. Primarul s-a cazat, pe bani publici, la hoteluri de patru și cinci stele și a închiriat mașini de lux, precum Mercedes-Benz E Class. Toate aceste costuri i-au fost acoperite de Algorithm Construcții, una dintre companiile municipale din subordine.

 

Ce spune Negoiță despre achiziția unor plante care nici măcar nu supraviețuiesc climei României

 

„Le avem ca să le avem pentru că eu consider că o componentă a educației este și aceasta. Să vină copiii, să vină oameni care nu-și permit să meargă să le vadă în zonele tropicale, și atunci să le vadă aici, în București. Avem această oportunitate care se numește Hala Laminor și care arată extraordinar și care este vizitată din ce în ce de mai mulți oameni. Noi nu facem recoltă acolo”, a spus primarul Robert Negoiță pentru Buletin de București.

CITITI SI – Negoiță, reclamat la DNA: Primăria Sect. 3 a încheiat contracte cu firme ale rudelor primarului

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro