luni 22 aprilie 2024

Cum poate fi recuperat permisul, suspendat din cauza drogurilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Guvernul României a adoptat la începutul lunii august noile reguli prin care un șofer își poate recupera permisul suspendat din cauza drogurilor, iar modificările tocmai au intrat în vigoare, scrie promotor.ro.

Permisul de conducere se restituie titularului în baza rezultatului analizei mostrelor biologice realizate în instituțiile medico-legale autorizate prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive”, precizează acum Art 113, lit. g, din OUG 195/2002.

Conform legii, se suspendă pe loc dreptul de conducere al unui șofer dacă, în urma rezultatului analizei cu aparatul DrugTest, rezultă prezența în corp a unei substanțe psihoactive. Acesta este ulterior dus la IML, unde i se recoltează sânge.

Iar dacă analiza confirmă rezultatul DrugTest-ului, atunci Poliția continuă cercetarea penală a șoferului. Acum, însă, dacă rezultatele analizei de sânge arată că acesta nu a consumat droguri, autoritățile vor restitui permisul de conducere.

Mai exact, la articolul 113 alineatul (1), după litera f) se introduce o nouă literă, lit. g), cu următorul cuprins:

Permisul de conducere se restituie titularului:

„g) în baza rezultatului analizei mostrelor biologice realizate în instituțiile medico-legale autorizate prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive.”

Până acum, restituirea se putea face doar în baza unei soluții de clasare, dispusă în faza urmăririi penale.

Citește AICI comunicatul MAI

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro