vineri 8 decembrie 2023

Cum s-au împărțit funcțiile de conducere la Camera Deputaților

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Plenul Camerei Deputațillor a ales conducerea Biroului Permanent: vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii. Configurația a fost păstrată, oamenii s-au schimbat. Astfel, PSD deţine două funcţii de vicepreşedinţi, una de secretar şi una de chestor, PNL are o funcţie de vicepreşedinte, una de secretar şi una de chestor, USR – una de vicepreşedinte şi una de secretar, UDMR şi AUR câte o funcţie de chestor, iar minorităţile naţionale – o funcţie de secretar, potrivit NewsWeek.

Din cine va fi format Biroul Permanent

  • vicepreşedinţii Vasile-Daniel Suciu (PSD), Ciprian-Constantin Şerban (PSD), Florin Alexe (PNL), Dan Barna (USR), secretarii Alexandra Presură (PSD), Cristian Buican (PNL), Daniel-Codruţ Blaga (USR), Ovidiu Ganţ (minorităţi) şi chestorii Mitică-Marius Mărgărit (PSD), George-Cristian Tuţă (PNL), Georgel Badiu (AUR) şi Dénes Seres (UDMR).

Liderii grupurilor parlamentare

  • Alfred Simonis – PSD, Gabriel Andronache – PNL, Ionuţ Moşteanu – USR, Csoma Botond – UDMR, Antonio Andruşceac – AUR, Varujan Pambuccian – minorităţi.

Parlamentarii care fac parte din Biroul Permanent se bucură de multe beneficii: În afară de salariul de circa 10.500 de lei, primesc 1.000 de lei în plus.

Mai mult, cei care sunt în Biroul Permanent sau conduc comisii parlamentare primesc diurnă pentru ședere în București de 260 de lei pentru fiecare zi de lucru în Parlament.

Apoi se adaugă o sumă forfetară pentru cazarea în București dacă parlamentarul nu deține o proprietate în București. Fiecare ales primește 4.400 de lei pentru chirie.

La acestea se adaugă o sumă forfetară pentru deplasarea lunară în circumscripția electorală de 1.400 de lei.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro