Cum trăiește un cuplu american blocat de COVID-19 în România

Cum trăiește un cuplu american blocat de COVID-19 în România

Un cuplu de americani, rămași captivi în România din cauza epidemiei de Covid-19, au numai cuvinte de laudă la adresa țării noastre.

Jamie Leibert si Sandra Zinovyev au plecat anul trecut, cu mașina, într-un tur al Europei. Din luna noiembrie 2019 se află în țara noastră. Pentru ca șederea lor s-a prelungit mai mult decât își programaseră, cei doi au găsit și o casă de locuit. Cei doi americani s-au stabilit provizoriu la Breaza, județul Prahova.

Cuplul a spus, pentru România Insider, că țara noastră „este o comoara ascunsă”.

„Am ajuns in Romania in noiembrie 2019. Mama Sandrei este originara din Romania. Mama ei, Marina Zinovyev, a imigrat acum aproximativ 40 de ani in perioada comunista. Sandra inca are familie aici, iar rudele ei au un apartament neocupat in Breaza. Am decis sa petrecem putin timp in Romania pentru a descoperi pe deplin tara.

Insa, cand a venit pandemia COVID-19, toate granitele s-au inchis si nu am putut sa plecam atunci cand planuisem, asa ca am decis sa asteptam in Breaza sa se termine pandemia”, a povestit americanul pentru sursa citata.

Cuplul de americani găsește că țara noastră este ieftină și spun că se descurcă bine cu banii. Au avut timp să viziteze și mai multe obiective turistice, iar despre localnici au doar cuvinte de laudă.

„Nu stiam la ce sa ne asteptam cand am venit in Romania. De obicei, americanii nu viziteaza Romania. Dupa sederea noastra aici, credem ca Romania este o comoara ascunsa! Oamenii au fost extrem de primitori. Multi vorbesc engleza, dar chiar si cei care nu vorbesc engleza sunt foarte ospitalieri.

Vecinii ne aduc adesea mancaruri pe care nu le-am mancat niciodata. Cel mai mult ne-a placut cozonacul. Cred ca am mancat prea mult cozonac!”, a mai povestit Jamie Leibert.

“Va recomandam sa adaugati Romania pe lista locurilor de vizitat. Este foarte sigura tara si este o idee buna pentru persoanele care ar dori sa se retraga intr-un loc mai putin costisitor decat Statele Unite. Limba este similara cu spaniola si nu este foarte dificil de invatat”, a adaugat americanul.

Comentează pe FACEBOOK