Incident grav! Mafia lemnului face legea cu toporul

Hoții de lemn pe care guvernul și instituțiile statului nu ii vad au devenit tot mai violenți. Culmea, rândurile acestor ticăloși sunt îngroșate exact de cei ce ar trebui să apere pădurea. Ieri s-a petrecut un incident extrem de grav, în care victima, un activist și mare iubitor de mediu a fost atacat cu bâte și topoare. Printre agresori a fost și un consilier de la Garda Forestieră Suceava! Adică cei ce ar trebui să prindă hoții de lemn!!

Scenele incredibile l-au avut ca personaj central pe Tiberiu Boșutar, președintele asociației Moldovița. Acesta i-a încolțit de câteva săptămâni pe hoții de lemn, iar ieri a făcut o descindere fix în fieful lor. Atunci s-a lăsat cu scene incredibile. În jurul orei 19, în vecinătatea comunei Stulpicani, omul a fost atacat de Mugurel Nacu, angajatul Gărzii Forestiere Suceava și de fiul acestuia, cunoscut ca mare tăietor ilegal de masă lemnoasă. Cei doi ai sărit cu topoarele pe mașina victimei, aceasta din urmă salvându-se cu fuga. Mărturia lui Boșutar după incident a devenit deja virală pe Internet :

Investigațiile legate de clanul pădurarilor și mafioților de lemne din Suceava sunt dezvăluite de presa locală de multă vreme. Tot de atunci au apărut și presiunile pe cei care luptă pentru salvarea pădurilor. Complicitatea și protecția hoților de lemn sunt atât de mari, încât aceștia din urmă nu se mai sinchisesc să se ascundă. Orice dezvăluiri ar apărea, nimeni nu îi verifică. În tot acest timp, oficialii de la București ne explică despre măsurile extraordinare pe care le iau pentru a stopa fenomenul tăierilor ilegale. Poate ar fi totuși timpul ca ministrul Mediului să facă mai mult decât conferințe de presă. Ar putea începe prin a-și concedia subordonații care fac efectiv parte din mafia lemnului. Asta, dacă nu cumva este pe mână cu ei…

Comentează pe FACEBOOK