luni 25 septembrie 2023

Jurnalist.ro va refuza pomana financiară a Guvernului

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Foarte mulți cititori ai site-ului și public de pe Facebook mă întreabă, mă somează chiar, să spun ce poziție am cu privire la cele circa 40 de milioane de euro oferite de guvernul Orban presei. Nu pot răspunde fiecăruia, așa că o explic aici, scurt și clar:

În mod evident avem de-a face cu o formă primitivă de a cumpăra presa din România. Vorbim de multe instituții care sunt în criză, care au strâns deja cureaua până la ultima gaură și care au fost afectate maxim de această izolare impusă. Și cărora li se flutură acum pe sub nas acești bani, precum un os căinelui hămesit. Îi înțeleg pe toți colegii care vor face pactul cu guvernanții. Probabil că altfel mulți ar fi închis prăvălia. Dar îmi place să cred că toți înțeleg că este o mită mascată, oferită condiționat, de care ne bucurăm pentru că este an electoral. Este exact modelul primarilor, care 3 ani și jumătate fură singuri, iar în ultimele 6 luni devin subit generoși. Ba chiar fac lucruri pentru popor. Nu așa se face!!!

Dacă Guvernul chiar ar fi vrut să ajute presa, ar fi trebuit să lucreze la fiscalitate. Măsuri se găseau berechet: scutire de impositare, deducții la costurile salariale și alte facilități de care am fi beneficiat toți, transparent și corect, în funcție de dimensiunea afacerii. Să dai în aceste vremuri până la 30.000 de euro lunar (da, ați auzit bine) unui site media, mi se pare o prostie. La fel și 1000 de euro pentru un singur clip TV sau de 10 ori mai mult pe lună pentru ziarele tipărite… Inutilitatea e maximă, având în vedere că media va trebui să difuzeze doar anunțurile Guvernului de acești bani. Abia aștept să văd cât de incisivă va mai fi presa, cu facturile neîncasate aflate pe masa SGG-ului!

Revenind la Jurnalist.ro, vă mărturisesc faptul că am vrut să aplic la programul Guvernului, iar întreaga sumă primită să o donez transparent unei structuri nevoiașe. Dar au nevoie de bani bătrânii din cămine, copiii din orfelinate, scolile din mediul rural, persoanele cu handicap și lista poate continua la nesfârșit. Încă mă gândesc să o fac, dar întrebarea e, cui să dai mai întâi banii?! Oare mi-ar da voie Guvernul să redirecționez direct acea mică parte ce mi se cuvine, fără să mai plimb banii printr-o firmă?! Așa aș face-o cu drag și aș publica toate scornelile executivului, știind că se bucură niște amărâți. Ce ar fi fost însă, dacă mult mai mulți amărâți ar fi primit 40 de milioane, iar noi presa o scutire de impozite la fel de utilă, pentru aceleași 4 luni?! Dragi amărâți, asta nu se va întâmpla, însă de acești bani o să vă explicăm noi, presa, cât de bine trăiți și cât de norocoși sunteți că vă aflați în România…

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro