Asimptomatici “sechestrați” în spitale

România s-a relaxat de vineri, bolnavii din spitale, nici pe departe. În continuare, sistemul românesc de sănătate produce traume unor oameni loviți de nenorocirea numită coronavirus. Asta, nu atât din cauza simptomelor balii, ci din cea a modului în care autoritățile îi tratează. În spitalele din țară pare că există o singură boală: Covid19. Despre care oricum medicii nu cunosc mare lucru, merg pe bâjbâite, iar cei tratați sunt mai mult traumatizați.

Cazul unei familii de asimptomatici ținuți captivi într-un spital din Mehedinți, în condiții jalnice, arată o dată în plus latura teribilă a sistemului medical românesc. Aveți în cele ce urmează mărturia acestor oameni, aduși în acea unitate medicală imediat după Sfintele Paște:

Familia Stănescu pare să fi înțeles obligația de a sta izolată, pentru a nu-i contamina pe alții. Asimptomatici fiind, oamenii stau în spitalul de Boli Infecțioase din Drobeta Turnu Severin de pomană. Spun că acel tratament l-ar putea lua și singuri la domiciliu, sau oriunde în altă parte, fără a avea contact cu alții. Ei sunt consemnați în spital, nimeni nu vorbește cu ei, iar medicii îi tratează precum cobaii. În toată această perioadă nu au avut niciun orizont al vindecării lor. Au fost doar testați pe bandă rulantă și li s-a spus că sunt pozitivi și trebuie să rămână în spital. Care spital, atară precum vedeți în imaginile de mai jos:

Aceeași dramă ca cei doi soți o trăiesc alte sute de români asimptomatici. Sunt doar numere în statistica unui guvern ce pare că jonglează cu cifrele coronavirusului. Nu spunem că ar fi așa, însă coincidențele nasc semne de întrebare, Nu mai departe de zilele trecute, fix înainte de relativa relaxare anunțată de Guvern, am avut cea mai mare vindecare în masă de la începutul pandemiei. Aproape 1000 de oameni au scăpat peste noapte de covid…

Zilele trecute l-am întrebat într-o emisiune TV pe profesorul Alexandru Rafila despre situația bolnavilor asimptomatici din România. Acesta a recunoscut parțial că sunt ținuți degeaba în spitale, însă ne-a explicat că acesta este protocolul. Paradoxal, același protocol nu este aplicat și în alte state. Germanii îi trimit acasă pe cei fără simptome. Italienii le făcuseră niște locuri speciale, iar în prezent îi lasă tot în carantină domiciliară, sub supraveghere. La noi îi obligăm să stea în spitale, să ocupe paturile acelor instituții, să zacă în condiții mizerabile. Iar acest „protocol” stupid nu și-l asumă nimeni, toți dând de înțeles că acestea sunt normativele Organizației Mondiale a Sănătății. Fals total!

Comentează pe FACEBOOK