joi 22 februarie 2024

Cutremur politic la Moscova! Guvernul Rusiei a demisionat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Guvernul Rusiei, condus de Dmitri Medvedev, a demisionat după mesajul adresat de Vladimir Putin Adunării Federale, prin care liderul de la Kremlin a anunțat schimbări constituționale importante.

„Stimate Vladimir Vladimirovici, stimați colegi, ați fost cu toții martorii mesajului președintelui Rusiei, Vladimir Vladimirovici, în calitatea lui de președinte, a desemnat nu doar prioritățile activității în țara noastră în următorul an, însă și un șir de schimbări fundamentale în Constituția Rusiei. Aceste rectificări, când vor fi adoptate, cel mai probabil, vor fi efectuate după discuții, așa cum s-a menționat, vor presupune schimbări semnificative nu doar într-un șir de articole ale Constituției, dar și în întregul raport între puteri”, a spus Medvedev la o întrevedere cu Putin după adresarea Adunării Federale.

“Puterea executivă, puterea legislativă, puterea judecătorească. În acest context este evident că noi, guvernul Rusiei, trebuie să oferim președintelui țării noastre posibilitatea de a lua toate deciziile necesare. În aceste condiții, presupun, ar fi corect ca în conformitate cu articolul 117 al Constituției Federației Ruse, guvernul rus să demisioneze in corpore”, a menționat el, potrivit sputnik.md.

Preşedintele Rusiei a transmis, la rândul său, că a acceptat demisia şi că actualul guvern va rămâne interimar, până la nominalizarea unui alt premier.

Medvedev a preluat conducerea executivului în mai 2018, la două luni după realegerea lui Putin ca preşedinte.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro