luni 22 aprilie 2024

Dacia a lansat noul model Spring. Cum arată – foto

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Dacia a prezentat versiunea restilizată a mașinii electrice de oraș Spring. Noul model beneficiază de un design complet schimbat, noi sisteme de siguranță și de mai multă tehnologie la bord. Nu au fost însă comunicat prețul pentru noul model Spring.

Dacia Spring 2024 – Autonomie, motorizări, greutate și baterie

Autonomia promisă este de peste 220 km pentru toate versiunile, scrie Hotnews.

Bateria este de 26,8 kWh. Consumul de energie promis este de sub 14,6 kWh/100 km. Mașina este echipată standard cu un încărcător de curent alternativ de 7 kW care permite încărcarea bateriei la o priză casnică de la 20% la 100% în mai puțin de 11 ore sau în doar 4 ore cu ajutorul unui „wall box” de 7 kW. Opțional, este disponibil un încărcător de curent continuu de 30 kW, care asigură încărcarea rapidă de la 20% la 80% în doar 45 de minute.

Sursa foto: Dacia

Sursa foto: Dacia

Dacia a lansat Spring – prima sa mașină electrică – în 2021, iar de atunci au fost înmatriculate 140.000 de exemplare, dintre care peste 15.000 în România.

Noul Spring are de acum motorul de 65 CP/48 kW pe o gamă mai largă de versiuni. Acesta este disponibil atât pe nivelul de echipare Expression, cât și pe versiunea Extreme. În ceea ce privește motorizarea de 45 CP, aceasta este disponibilă atât pe versiunea Essential, cât și pe versiunea Expression.

Compania spune că Spring este singurul automobil electric care cântărește mai puțin de o tonă (984 kg), iar datorită greutății sale reduse, noul Spring consumă mai puțină energie și beneficiază astfel de o autonomie sporită, fiind totodată mai eficient, spun cei de la Dacia. Greutatea a crescut cu 6 kg față de varianta din 2020.

Sursa foto: Dacia

Noul Spring este disponibil într-o gamă de șase nuanțe, inclusiv cele cu denumirile comerciale „Beige Safari” și „Brick Red”.

Dacia spune că noul Spring are „un design complet nou”

„Noul Spring adoptă noile elemente de design inaugurate de cea de-a treia generație a modelului Duster. Modelul are „un aspect mai robust”, iar interiorul a fost complet refăcut. Pavilionul este singura componentă a caroseriei păstrată de la generația anterioară, spune compania.

Sursa foto: Dacia

Dacia spune că mașina are „spațiu de depozitare interior excepțional pentru segmentul său”.

Planșa de bord este complet nouă

„Spring dispune acum de un tablou de bord digital de 7”, color, care poate fi personalizat, disponibil pe toate nivelele de echipare, și de un ecran central de 10” pentru versiunile superioare. Paleta de culori și materialele utilizate pentru interior au fost modernizate pentru a oferi o calitate superioară, dar cu o diversitate de opțiuni esențiale cu scopul de a controla costurile”, spune compania.

Sursa foto: Dacia

Dacia Spring 2024 – Principalele echipamente de serie pentru cele trei versiuni de echipare

Spring Essential: tablou de bord digital de 7″, volan cu 3 brațe reglabil pe înălțime, servodirecție, sistemul multimedia Media Control cu port USB, limitator de viteză, funcția cruise control, comandă radio pe volan, închidere centralizată cu telecomandă, geamuri față electrice, asistență la parcarea cu spatele, priză 12V.

Spring Expression: idem Essential + climatizare manuală, jante de 15″, motor de 65 CP.

Spring Extreme: idem Expression + elemente decorative interioare și exterioare de culoare Copper Brown, oglinzi retrovizoare și geamuri electrice pentru ușile din spate, sistemul multimedia Media Nav Live (*) cu ecran central de 10″, două porturi USB și conectivitate wireless Apple CarPlayTM și Android AutoTM, încărcător bi-direcțional.

Trebuie spus că pot apărea diferențe de la țară la țară.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro