duminică 14 iulie 2024

Dacia Duster 3, doar trei stele Euro NCAP. Care sunt principalele probleme

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Dacia Duster 3 a obținut trei stele din cinci la testele de siguranță Euro NCAP. Organizația independentă, faimoasă pentru testele de impact, spune că strategia brandului de la Mioveni este binecunoscută: mașini accesibile la preț, însă cu puține tehnologii de siguranță activă. 

Dacia Duster 3, accesibilă la preț, dar nu foarte sigură

 

Duster 3 a primit 70% din punctaj la testele pentru siguranța adulților, 84% pentru siguranța copiilor și 57% la sistemele de siguranță activă. La impactul cu pietonii, testele au rezultat cu un punctaj de 60% din maximul posibil.

A fost testată varianta standard a mașinii, cu motorizare hibridă 1,6 litri, potrivit Hotnews.

Dacia a spus în repetate rânduri că NU va include pe mașini elemente care nu sunt considerate absolut necesare sau pentru care publicul nu este dispus să plătească mult în plus. Strategia a fost denumită „Smart Engineering” și ideea este de a reduce la minim costurile, dar de a construi o mașină robustă și durabilă.

În aprilie 2022, modelul Jogger primea doar o stea la testele EuroNCAP. Dacia a primit doar o stea pentru Jogger și fiindcă avertizarea pentru centura de siguranță nu este disponibilă pentru locurile de pe ultimul rând de scaune (al treilea rând) al modelului cu șapte locuri.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro