spot_imgspot_img
sâmbătă 25 iunie 2022
spot_imgspot_img

Dacia lansează platforma de trade-in

Must read

spot_img

Marca Dacia le acordă clienților posibilitatea de a plăti o parte din prețul mașinii achiziționate cu ajutorul unei mașini vechi, prin așa-numita procedură de trade-in. Prin intermediul acesteia, românii pot beneficia de o estimare de preț a mașinii pe care o au și pot decide dacă o dau la schimb contra unui vehicul nou, Dacia sau Renault. Mașinile acceptate trebuie să îndeplinească o serie de criterii, inclusiv să facă parte din lista de mărci acceptate, scrie Profit.ro.

Dacia și Renault au lansat două platforme diferite, „Carculator”, pentru Dacia, și „Tradein”, pentru Renault, site-uri pe care pot încerca să obțină o estimare a valorii autovehiculului actual. În baza prețului oferit, atât persoanele fizice, cât și companiile.

Procedura de evaluare este online, iar algoritmii, deși respectă unele criterii specifice pieței, sunt mai degrabă subiectivi.

Dacia a menționat că evaluarea online pentru estimarea prețului va fi dublată de o evaluare fizică pe care o va efectua unul dintre dealerii înscriși în program. La finalul analizei, clientul va fi primi o propunere de preț. Dacă există un acord asupra prețului, suma de bani se poate constitui în avans pentru un vehicul nou.

Unul dintre criteriile pentru înscrierea în platforma de evaluare este vechimea – între 6 luni și 12 ani. O altă condiție se referă la kilometri – între 8.000 și 200.000. Mai mult, nu sunt acceptate vehiculele modificate sau transformate de proprietar.

Există și o serie de mărci care nu sunt acceptate la evaluare și trade-in, cum ar fi SAAB, Lexus, Rover, Chrysler, Iveco, Maserati, Lada, iar Renault a precizat că poate modifica lista.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
" "
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro