sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Daniel Băluță prezintă stadiul lucrărilor la stația de metrou Tudor Arghezi

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Magistrala 2 de metrou Pipera-Berceni va fi extinsă cu încă o stație și circa 1,6 km de cale de rulare pentru metrou. Viitoarea stație supraterană Tudor Arghezi este în prezent în construcție, cu lucrări aflate deja într-un stadiu avansat. 

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a prezentat pe pagina sa de Facebook, stadiul lucrărilor.

Noua stație de metrou Tudor Arghezi, construită pe o suprafață de peste 15.000 de metri între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 și Șoseaua de Centură, va avea o lungime de 1,6 kilometri. Aceasta va fi supraterană, parter plus două etaje și va beneficia de șase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal subteran pe sub șosea.

De asemenea, din cele două ieșiri, se va asigura legătura directă cu parcarea de tip Park&Ride de 300 de locuri.

Mai mult, fiind o stație supraterană, proiectul prevede inclusiv o instalație de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiții pe timp de iarnă.

Valoarea investiției va fi de 214 milioane de lei. Procedurile de derulare si urmărire a contractului se execută de către Primăria Sectorului 4, iar Metrorex asigură asistența tehnică.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro