sâmbătă 28 ianuarie 2023
spot_img

România se face bine! Cu muncă, decență și determinare!

Must read

spot_img

România se face bine! Motivele care îmi dau speranță și care mă determină să afirm cu tărie acest lucru sunt, judecate la rece, extrem de simple. La fel de simple precum așteptările pe care românii le au de la autorități, de la ce ei pe care i-au ales să le reprezinte interesele.

În primul rând, am trecut cu fruntea sus prin crunta pandemie de coronavirus! Am rămas împreună indiferent de poziții sociale sau de opțiunile politice, am muncit împreună și am învins! Apoi, am fost fermi și am rezistat crizei cauzate de războiul de la granițele noastre, moment în care diplomația românească a dat un examen greu, pe care, cel puțin pentru moment, l-a trecut cu brio. Nu în ultimul rând, acum ne aflăm în ipostaza în care, tot împreună, suntem puși în fața unor decizii. Unele mai grele, altele mai ușoare. Toate sunt însă pentru oameni. Fie că vorbim despre măsuri economice implementate la nivel național, fie că vorbim despre proiectele finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, fie că vorbim despre punerea în siguranță a unor obiective de infrastructură de importanță strategică pentru București, cum ar fi pasajul rutier și planșeul din zona Piața Unirii.

Mi-am asumat, în numele comunității Sectorului 4, proiectul de refacere și punere în siguranță a celor două mari construcții din vremea comunismului. Am adunat lângă noi (mă refer aici la întrega mea echipă de la primărie) oameni pricepuți și dedicați. Alături de ei, nu doar că vom reclădi cele două obiective de mare infrastructură, ci vom reda sutelor de mii de oameni care le folosesc zilnic sentimentul că nu sunt uitați și că politicienii chiar lucrează în folosul lor, fără ca acest lucru să pară un clișeu de campanie electorală.

Acest lucru va fi un rezultat cu care administrația din care fac parte se va putea mândri. Așa cum în Sectorul 4, avem deja în lucru alte proiecte care ne oferă toate motivele care să ne împingă de la spate și să ne de forța necesară în fiecare dimineață. Mă refer la pasajul pietonal de la Eroii Revoluției – început în urmă cu foarte mulți ani și ulterior pus în conservare până anul trecut, când a intrat în administrarea Sectorului 4 și care va deveni cel mai modern nod intermodal la standarde occidentale, la pasajul rutier de lângă Grand Arena – care va facilita închiderea inelului median de circulație al Capitalei, la stația de metrou pe care o construim în ritm alert pe Șoseaua Berceni și nu în ultimul rând, la proiectele modernizare și autorizare ISU a clădirilor în care funcționează școli sau grădinițe. Și, pentru că în ultimii ani, Sectorul 4 a devenit căminul a zeci de mii de familii tinere, construim un nou parc în zona de sud a sectorului – Parcul Tudor Arghezi, însă reconfigurăm și mai multe clădiri în care funcționau Poliția Locală, Direcția de Taxe și Direcția de Asistența Socială și le tranformăm în creșe care să primească cel puțin încă 1.000 de micuți.

Toate acestea înseamnă pentru mine muncă, normalitate și decență. Atât în calitate cetățean al Sectorului 4, de tată al unei fetițe ce merge la școală în Sectorul 4, cât și în calitate de primar al Sectorului 4.

Daniel BĂLUȚĂ, Primarul Sectorului 4

 

 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro