sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Nicuşor Dan: Continuă seria de abuzuri în urbanismul din Bucureşti

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marți, într-o conferință de presă, că „seria de abuzuri” în urbanismul din Bucureşti continuă şi că de această dată acestea sunt săvârşite de către prefect şi de Inspectoratul de Stat în Construcţii, menţionând că aceste instituţii încurajează primarii de sector să încalce o hotărâre judecătorească executorie. El s-a referit la PUZ-urile de sector, Tribunalul Bucureşti hotărând suspendarea executării acestora.

„În loc ca aceste două instituţii să se asigure că dezvoltarea urbană a Bucureştiului e corectă şi legală, ele îndeamnă și încurajează primarii sectoarelor Capitalei să încalce o hotărâre judecătorească executorie pronunţată de Tribunalul Bucureşti – cea care suspendă PUZ-urile sectoarelor 2,3,4 și 5.

Acesta e deci lucrul grav: se oferă primăriilor de sector o licență pentru a distruge în continuare spațiile verzi din București.
Deși Legea construcţiilor prevede că orice autorizaţie de construire trebuie să se bazeze pe o documentaţie de urbanism în vigoare, ISC şi prefectul Capitalei afirmă în adrese oficiale că, dacă solicitantul a început procedurile pentru a primi o autorizaţie de construire, primarul de sector își poate întemeia autorizaţia de construire pe un act care nu mai există juridic, adică PUZ-ul suspendat de instanţă.
Mă voi adresa oficial ministrului de Interne, şeful ierarhic al prefectului Municipiului Bucureşti, şi ministrului Lucrărilor Publice, şeful ierarhic al şefului Inspectoratului de Stat în Construcţii. De asemenea, voi trimite noi adrese către primăriile de sector, pentru a informa primarii de sector asupra realității și asupra răspunderii pe care o au pe acest subiect.
Îi asigur încă o dată pe bucureşteni că stoparea abuzurilor în urbanism rămâne o prioritate pentru mine, chiar dacă va însemna un conflict cu cele două instituţii menționate”, a spus Nicușor Dan.
Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro