miercuri 6 decembrie 2023

Dacia, lider pe cinci piețe de pe glob

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mașinile Dacia sunt la mare căutare, devenint cele mai vândute autoturisme în nu mai puțin de cinci țări ale lumii, în 2021, potrivit unor statistici realizate de Felipe Munoz, cunoscut analist al pieței auto globale, scrie Profit.ro În două dintre țări, mașinile Dacia se vând însă sub marca Renault.

Dacia a fost cea mai vândută marcă din Romania, cu modelul Logan.

De asemenea, clienții au preferat Dacia și în Maroc, unde Sandero a fost liderul pieței, precum și în Bulgaria, unde cel mai cumpărat automobil a fost Dacia Dokker.

Sandero a fost lider și în Columbia, piață pe care este vândut cu sigla Renault, iar Logan a fost lider pe piața auto din Algeria, unde se vinde sub numele Renault Symbol, chiar dacă este fabricat în România, la Mioveni, și este trimis sub formă de SKD-uri pentru a fi asamblat în Alger.

Toyota este producătorul auto cu cele mai multe poziții 1 în țările lumii și în 2021, cu 32 de țări în care modelele sale au preluat conducerea.

Pe locul doi s-a clasat Stellantis, un grup tânăr format prin fuziunea PSA și FCA, care pune astfel la un loc 14 mărci, printre care Fiat.

Hyundai-Kia este pe locul trei în 2021, depășind pentru prima dată VW și Renault.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro