sâmbătă 13 aprilie 2024

Dacia și Ford reiau de luni producţia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Constructorii auto Automobile Dacia şi Ford România îşi reiau de luni activitatea. Producția a fost oprită din cauza pandemiei de COVID-19 în data de 19 martie. Cea mai mare parte din salariaţi, 13.500 din cei 14.000 de angajaţi, au intrat atunci în şomaj tehnic.

Activitatea pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată parţial pe 21 aprilie, pe bază de voluntariat. Totul în condiții de siguranță, spun reprezentanții companiei.

„Traseul între domiciliu şi locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectă distanţa socială. La sosire, angajaţilor li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă şi de distanţă socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajaţii poartă măşti de protecţie”, a informat luna trecută Direcţia Comunicare Groupe Renault România.

De asemenea, Ford reia activitatea parțial. Cei 6.000 de anhajați revin și ei la serviciu.

„Ford anunţă astăzi reluarea graduală a produţiei de vehicule şi motoare. Acest lucru este valabil şi pentru uzina de la Craiova, care îşi va relua activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secţia de Producţie Vehicule cât şi în cea de Producţie Motoare”, arată un comunicat al companiei.

De asemenea, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protectie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro