vineri 14 iunie 2024

Dan: Piedone e contracandidatul meu/Firea, doar 22% (sondaj)

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nicușor Dan a spus luni că principalul său contracandidat este Cristian Popescu Piedone, în urma apariției ultimelor sondaje de opinie care îl dau favorit pe actualul primar al Capitalei la alegerile locale din 9 iunie. 22% dintre bucureșteni ar vota-o tot pe Gabriela Firea pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

 

Sondaj Sociopol: Nicuşor Dan 37%, Gabriela Firea 22%, Piedone 22%

 

Cel mai recent sondaj Sociopol realizat în Capitală, între 24 și 26 aprilie, arată că Nicușor Dan are un avans de 15% față de principalii săi contracandidați, Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea. Mai exact, 37% dintre responsanți au spus că l-ar vota pe Nicușor Dan, în timp ce 22% răspund că ar vota cu Cristian Popescu Piedone. Tot 22% ar vota cu Gabriela Firea.

“Sondajul e o poză de moment. După cum știți am făcut și eu un sondaj și cumva converg datelepe care noi le-am strâns acolo. E clar că Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea împart același bazin electoral, oameni care de-a lungul timpului au votat cu PSD, cu stânga. În opinia mea, bazat pe sondajul pe care l-am făcut și cu discuțiile pe care voluntarii noștri le au cu oamenii în stradă, Cristian Popescu Piedone rămâne principalul contracandidat”., a spus Nicușor Dan, potrivit B1.ro

În ceea ce privește scenariul unei retrageri din cursa electorală a lui Piedone sau a Gabrielei Firea, Nicușor Dan a mai spus că foarte importantă va fi mobilizarea alegătorilor.

“În oricare din variante, e foarte importantă informarea oamenilor de ce s-a întâmplat în acești trei ani și jumătate și foarte, foarte importantă mobilizarea. Sunt bazine de oameni relativ egale, PSD, anti-PSD, și cei care vin mai mulți la vot vor avea câștig de cauză”.

 

Mirel Palada: „Cu excepția unei noi retrageri surpriză, Nicușor Dan își are asigurat un nou mandat”

 

“Sebastian Burduja nu reușește să-i smulgă lui Nicușor Dan decît 11% din bazinul comun de votanți anti-PSD / progresiști și nu prezintă semne că poate crește mult mai mult de-atât, să-l scadă pe Nicușor Dan și să-i amenințe mandatul.

De partea cealaltă a spectrului ideologic, cei doi candidați din zona pesedisto-conservatoare, Cristian Popescu Piedone (PU-SL) și Gabriela Firea (PSD), își împart în mod egal voturile, ușor peste 20%”., spune sociologul Mirel Palada, potrivit sursei citate.

CITITI SI – Piedone refuză retragerea din cursa pentru Primăria Capitalei

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro