joi 30 mai 2024

Dăncilă și Năstase promovează România în relația cu Beijingul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Viorica Dăncilă și Adrian Năstase, în calitate de invitați ai Institutului Cultural Român de la Beijing, au avut zilele acestea mai multe întâlniri cu oficiali chinezi.

„Zilele acestea mă aflu la Beijing, un oraș splendid în care revin, de fiecare dată, cu mare plăcere. Am fost invitată, cu acest prilej, să particip la o serie de dezbateri, dintre care amintesc vizita efectuată la Departamentul de Relații Internaționale, întâlniri B2B cu cele mai importante companii chineze și reprezentanți ai camerei de comerț (CCPIT) din orașul Hangzhou, precum și vizita ce se va desfășura la CEEC Industrial Cooperation Park din orașul Ningbo, context în care voi susține o prelegere.

În cadrul Departamentului de Relații Internaționale, în calitate de președinte al Partidului NAȚIUNE OAMENI ÎMPREUNĂ, am avut onoarea de a avea o întrevedere cu viceministrul chinez de Externe, dl Qian Hongshan.

Contextul a fost deosebit de favorabil unui schimb sincer și aprofundat de opinii (…)„, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Viorica Dăncilă ar fi participat la expoziţia China-Ţările din Europa Centrală și de Est, unde, conform jurnalistului Dan Tomozei.

„Viorica Dăncilă, a arătat că în lume există tot mai pregnantă „senzația unui vânt puternic din răsărit, care are forța de a reamenaja zona de interes a lumii”.”,a  scris Tomozei pe site-ul său.

Sursa citată arată că Dăncilă a transmis că „România apreciază demersul pe care țara dumneavoastră l-a făcut atunci când a propus un plan pentru pace, înțelegând că atributul de a valorifica această cale diplomatică este aproape exclusiv al marilor puteri cum este și China, și înțelegând cu toții că națiunile își pot căuta cel mai bine interesele pe timp de pace”.

Pe 14 mai, Adrian Năstase anunţa, pe blogul personal, că va merge, timp de 10 zile la Beijing, scrie Adevarul.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro