miercuri 29 noiembrie 2023

Oficial. Bucureștiul nu intră în carantină

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE – ​Bucureștiul și județul Ilfov nu vor intra în carantină, a decis vineri dimineață Grupul tehnico-științific din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care a luat în discuție propunerea de ieri a Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit surselor HotNews.ro.

Stirea initiala

CNSU discută vineri despre propunerea de carantinare a Bucureștiului și Ilfovului. De asemenea, a fi dezbătută și introducerea obligativității certificatului verde în spațile publice. Asta după ce, vineri, incidența cazurilor COVID-19 în București a ajuns la 15,83 la mia de locuitori, față de 15,42 cu o zi în urmă, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică.

„Este şi această discuţie legată de certificat. Nu e corect să spui oamenilor care au fost responsabili şi s-au vaccinat că nu poţi să ieşi pe stradă sau în orice loc public. E un semn de corectitudine, până la urmă. În societate trebuie să fim şi corecţi. Dacă unii sunt responsabili, au înţeles şi s-au protejat, atunci şi noi ca societate trebuie să facem acest pas. Este o discuţie care trebuie să o avem în zilele următoare, în mod cert”, a declarat Cseke Attila.

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, că nu se ia în calcul carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, unde rata de infectare a depăşit 15 la mie, dar se discută despre introducerea certificatului verde ”la orice activitate economică unde intrăm în contact cu persoane”.

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat ulterior că „un vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. (…) Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro