vineri 14 iunie 2024

Dezvăluiri bombă ale COTAR: ASF și PSD, pe mână cu asiguratorii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, confederația transportatorilor din România, a făcut o serie de acuzații extrem de dure la adresa conducerii Autorității de Supraveghere Financiară, în cadrul emisiunii România reală. Nu au scăpat de furia transportatorilor nici aleșii neamului, mai exact cei ce au depus amendamente la noua lege a asigurărilor auto, modificări ce nu i-ar favoriza pe români, ci pe marile firme din domeniu. Ștefănescu acuză PSD-ul că ar fi lucrat împotriva proprietarilor de autoturisme, introducând pe șest în noua lege amendamente făcute la comanda asiguratorilor.
„Ne-am mai luptat acum doi ani cu aceste propuneri ticăloase și le-am scos. Acum, acest grup de deputați PSD a venit cu exact același lucru. Nici măcar nu vor să spună care sunt aleșii ce solicită modificările. Îi cerem premierului Ciolacu să verifice aceste aspecte grave, care sunt complet împotriva românilor și doar în favoarea firmelor de asigurări”, a încheiat Vasile Ștefănescu.
Lista amendamentelor la care face referire președintele COTAR cuprinde modificări de-a dreptul aberante. Se vrea introducerea unei coplați pentru cei păgubiți, care ar putea suporta o parte din costurile de reparație ale mașinilor lor, deși nu au avut nicio vină în accident. De asemenea, familiile cu mai multe mașini și-ar putea pierde dreptul de a primi mașină la schimb pe perioada reparației. Acest „privilegiu” l-ar putea avea doar cei cu o singură mașină.
Se mai introduce și obligativitatea încheierii unui protocol între asigurator și persoanele păgubite, prin care acestea din urmă să își dea acordul pe reparație. Practic, românii vor fi transformați în mecanici auto, fiind puși să semneze pe lucruri tehnice, la care nu se pricep și ale căror costuri nu le cunosc și nu le vor putea estima. Din momentul semnării acelei înțelegeri, orice cost suplimentar al reparației va cădea în seama păgubitului, iar asiguratorul se va spăla pe mâine de orice solicitare.
Găsiți mai jos intervenția liderului COTAR în cea mai recentă ediție România reală, moderată de Dan Bucura:

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro