Din 2025, Ferrari va produce și mașini electrice

Preşedintele John Elkann a declarat joi că Ferrari vrea sa adauge la gama sa de supercaruri şi modelul electric. Bloomberg transmite că producătorul auto italian va avea în 2025 primul vehicul care va funcţiona în întregime pe baterie.

După demisia directorului general Louis Camilleri la finele anului trecut, angajat făra nicio experienţă în industria auto, procesul de căutare a unui nou CEO a fost urgentat, iar de data aceasta, candidaţii vor avea capacităţile tehnologice necesare pentru a conduce Ferrari, a garantat Elkann.

Cu ocazia reuniunii cu investitorii din 2022, care va fi de asemenea un an important cu privire la lansarea de noi produse, noul director general va prezenta detaliile cu privire la viitorul Ferrari.

„Continuăm să ne punem în practică, într-un mod foarte disciplinat, strategia de electrificare. Viziunea noastră şi introducerea acestor tehnologii atât în sporturile cu motor cât şi cu privire la autovehiculele rutiere reprezintă o oportunitate uriaşă pentru a aduce caracterul unic şi pasiunea Ferrari către noile generaţii”, a spus Elkann.

Ferrari a încheiat anul 2020 cu un profit net de 609 milioane de euro, în scădere cu 13%, comparativ cu anul 2019.

Comentează pe FACEBOOK