vineri 8 decembrie 2023

Dîncu, despre zborul suspect de miercuri: ‘O lebădă neagră’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, joi, că incidentul cu avionul care a intrat ilegal în spațiul aerian românesc reprezintă „o lebădă neagră”, un incident „mai degrabă ciudat”. El a susținut că nu este „niciun motiv de îngrijorare” şi că nu a fost un eveniment care să pericliteze siguranţa naţională.

„Este un incident rar (…) este un incident mai degrabă ciudat, ca să spun aşa. Nu ştim încă mobilul acelei călătorii ciudate a unui bimotor prin spaţiul aerian din trei ţări, dar o să vedem, o să studiem cu siguranţă. O <lebădă neagră>”, a declarat ministrul Apărării Naţionale, prezent joi la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, potrivit G4Media.

„Așteptăm din partea autoritățile de unde a aterizat să avem date în plus. Deocamdată nu avem date, dar suntem în corespondență cu autoritățile din țara vecină”, a precizat ministrul Apărării.

„Nu a fost ceva care să pericliteze securitatea națională. (…) E un incident mai degrabă ciudat. Nu știm care a fost mobilul călătoriei, dar o să studiem cu siguranță. O lebădă neagră”, a mai spus Vasile Dîncu.

Un avion bimotor civil a intrat ilegal, miercuri, în spațiul aerian al României. Un alt avion, militar, l-a escortat afară de pe teritoriul românesc. Avionul a intrat dinspre Ungaria și a ieșit prin Bulgaria.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro